Logo Kusters
Skip Navigation Links
Home
Acties
Over ons
Specialismen
Projecten
Contact

Over ons

In het verre verleden komt de familie van het huidig management uit de verlichtingswereld. Fabrieken als Helium en Voba in Tilburg waren familiebedrijven en de familie voerde het management over Tungsram gloeilampenfabriek.

Lichttechnisch Buro Kinheim ( naam is per 1 januari 2010 gewijzigd in Kusters Lichtmanagement) is opgericht op 15 mei 1961, ingeschreven in het handelsregister te Schiedam onder nr. 14763 en was destijds gevestigd in de statige Lange Nieuwstraat te Schiedam.

Als verkoopcentrale van bedrijflampen en lichttechnische groothandel voor industrie, instellingen ,overheid en groot horecabedrijven waren wij destijds vanwege onze jarenlange expertise op het gebied van lichtbronnen in staat een brug te slaan tussen de fabrikanten van lichtbronnen en onze afnemers.

Niet te vergeten is de lange periode dat Kinheim, in eigen beheer en productie, signaal,miniatuur en sub-miniatuur lampen leverde ten behoeve van de (petro)chemische industrie,offshore en scheepswerven in de Botlek en later ook zelfs in het buitenland. Zeeschepen werden door ons dag en nacht bevoorraad met kolossale gloeilampen van bijvoorbeeld 110Volt-500/1000Watt en voorzien van een E40 fitting. Wegens het verdwijnen van de scheepswerven,het opkomen van energiebesparende lichtbronnen en het langzaam verdwijnen van de vraag naar signaallampjes is gezocht naar goede alternatieven.

Juist op lichttechnisch gebied is de zoektocht ontstaan naar optimalisering van lichtbronnen in al zijn facetten en toepassingen. Researchafdelingen van lampenfabrieken werkten op volle toeren en armaturenfabrikanten sprongen hier uiteraard op in.

Voor de continuering van ons bedrijf is besloten tot uitbreiding van ons leveringsprogramma, het aanboren van nieuwe afzetgebieden en een voor Kinheim betere vestigingsplaats (uit strategisch oogpunt) is uiteindelijk in de 70er jaren Tilburg als vestigingsplaats gekozen.

Vanuit de Pallasstraat in Tilburg werden en worden onze cliënten door geheel Nederland voorzien van onze producten. Onze technische dienst voert zijn werkzaamheden en activiteiten uit in het gehele land. Onze huidige relaties, waarvan er velen al meer dan 25 jaar, kunt u vinden in het bedrijfsleven (kantoren en bedrijfshallen), vastgoedondernemers, gezondheidsinstellingen, bouwverenigingen,sporthallen, Verenigingen Van Eigenaars en nog veel meer. Energiebesparing, betere lichtopbrengst en een lange levensduur zijn heden ten dage een hot item. Nieuwe lichtbronnen zijn aan de orde van de dag en armaturenfabrikanten spelen hier uiteraard direct op in. Denk maar bijvoorbeeld aan LED-lampen en armaturen.

Het steeds op de voet volgen van ontwikkelingen in lichtbronnen, trends in armaturen, het volgen van licht in al zijn facetten stelt ons in staat, nu in 2011 en we op 15 mei het 50-jarig jubileum te vieren. Door combinatie van onze kennis, jarenlange expertise, gepassioneerde lichtontwerpen en adviezen, scherpe prijsstellingen, hoogstaande service en uw vertrouwen in ons, hebben wij deze mijlpaal kunnen bereiken.

Wij werken uitsluitend voor u als opdrachtgever en kunnen hierdoor u volledig, onafhankelijk van dienst zijn. Kusters Lichtmanagement BV werkt vanuit de invalshoeken professioneel, onafhankelijk, realistisch en met vertrouwen en respect in het belang van U.

R.D.A.F.M.Kusters,
manager / industrial light designer.

Beheer en renovatie Groepsremplace Lichtmanagement Lichtbronnen Armaturen Lichtarchitectuur Led verlichting Lichttechnischburo