Logo Kusters
Skip Navigation Links
Home
Acties
Over ons
Specialismen
Projecten
Contact

Specialismen

Ons portfolio bestaat onder andere uit lichtontwerpen, adviezen, leveranties en optioneel ook montage, service en onderhoud ten behoeve van een groot scala aan clientèle uit alle hoeken van het bedrijfsleven. Onze gepassioneerde medewerkers werken met 100% inzet en met liefde voor hun vak als "lichtmensen" voor en met U.

 

LICHTTECHNISCH BURO


Voor het installeren/monteren van armaturen welke door Kusters Lichtmanagement worden geleverd en diverse andere diensten staat ons team en ons zusterbedrijf voor u klaar. KUSTERS LICHTTECHNISCH BURO uw betrokken en betrouwbare partner op Lichttechnisch gebied!

Verlichtingsarmaturen aanleggen en installeren. Onze ervaren medewerkers kunnen uw object voorzien van alle mogelijke verlichtinginstallaties en aanverwante producten, in -en/of outdoor. Zij kunnen op professionele wijze betreffende producten aanleggen en installeren. Een goede verlichting is essentieel en een belangrijk onderdeel van uw object of bedrijf.

Bij ons weet u zeker dat alles tot in de perfectie wordt gerealiseerd. De bundeling van vakkennis en toepassingservaring hebben ervoor gezorgd dat Kusters Lichtmanagement ontwerpt en installeert voor veel gerenommeerde opdrachtgevers. Kusters doet dit onder eigen verantwoordelijkheid voor het gehele project of in samenwerking met technische adviesbureaus. De vele naar tevredenheid gerealiseerde projecten onderstrepen dit. Ons bedrijf opereert landelijk en is gespecialiseerd in ontwerp, levering en aanleg van alle installaties op lichttechnisch gebied.

Lichttechnisch Buro Kusters bedenkt efficiënte en kostenbesparende installatieoplossingen op het specifiek gebied van licht.. Dit doet Kusters in samenwerking met haar opdrachtgevers Meer weten over de betrokken en betrouwbare rol van Kusters Lichttechnisch Buro ? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op.

BEHEER EN RENOVATIE


Het voor derden lichttechnisch beheren van vastgoed objecten.

Kusters Lichtmanagement BV is een full-service organisatie op het gebied van kunstlicht in de ruimste zin van het woord. Wij verzorgen het totaal beheer op lichttechnisch gebied. Het op langere termijn exploiteren van heel het 'lichtgebeuren' bestaande uit het technisch onderhouden van het bestaande equipement , indien mogelijk toepassen van de meest energiebesparende armaturen en lichtbronnen, indien nodig en in overleg renoveren en/of updaten van lichtinstallatie en alles in goed en regelmatig overleg met opdrachtgever.

Deze vorm wordt veel toegepast bij woningbouwverenigingen, Verenigingen van Eigenaars, parkeergarages , kantoren en verzorgingsinstellingen. Beheer en Renovatie is altijd maatwerk en wordt per cliënt grondig doorgenomen en vastgelegd.

Graag en geheel vrijblijvend maken wij op uw verzoek een afspraak, om de mogelijkheden te inventariseren en toe te lichten welke vorm voor uw organisatie het beste in beeld komt.

Wij verzorgen een systeem dat past binnen uw object en/of eigendom. Uiteraard kunnen wij met u een programma van eisen opstellen voor een beheersysteem gebaseerd op uw beheersvisie.

ARMATUREN


Kusters Lichtmanagement BV is gespecialiseerd in verlichtingsarmaturen. Armaturen voor Fluorescentielampen, Pl- en halogeenlampen, Led- en ontladingslampen. Kortom armaturen ten behoeve van in- of opbouw, alle types plafonds, in-en outdoor projecten. Projecten zoals kantoren,flatgebouwen,sporthallen,fabriek en bedrijfsruimtes,verzorgingstehuizen en vele andere objecten. Armaturen zowel voor werkplekverlichting als voor sfeer.

Wij voeren grote en kleine objecten en/of opdrachten uit en vertalen trends en specifieke wensen van onze opdrachtgevers naar effectieve duurzame en energiebesparende oplossingen. In ons leveringsprogramma komen alleen die gerenommeerde merken voor, welke kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, met bijbehorende garanties.

Ook voor zeer specifieke wensen van onze cliënten zijn wij in staat deze uit te voeren met "eigen" ontwerpen en productiefaciliteiten in Nederland en België.

Kusters Lichtmanagement biedt u een praktische totaalformule van advies, ontwerp tot en met levering en desgewenst installatie,rekening houdend met functionaliteit, vormgeving, duurzaamheid en exploitatiekosten. En.....dat lichten wij u geheel vrijblijvend toe.

LICHTMANAGEMENT


Kusters Lichtmanagement ( voorheen KINHEIM Lichttechnisch bureau en groothandel) is opgericht in 1961. Toen bestond het leveringsprogramma hoofdzakelijk uit gloei-, signaal-, miniatuur-, subminiatuur- alsmede fluorescentielampen. Het vestigde zich in Rotterdam en voorzag o.a. vele bedrijven in de Botlek zoals industrie/scheepswerven,offshore en raffinaderijen van lichtbronnen. Bedrijven als Shell, ICI, Gusto, Verolme enz. behoorden tot belangrijke afnemers.

Later kwam de toevoeging van lichttechniek en advies, wegens uitbreiding middels een lichttechnisch programma en samenwerking met diverse armaturenfabrikanten in binnen en buitenland. Al meer dan 50 jaar is Kusters lichtmanagement gespecialiseerd in advies en verkoop/levering van kwalitatief hoogwaardige armaturen voor fluorescentiebuizen (TL) van diverse gerenommeerde merken, in alle vormen en maten, halogeen en de moderne led-lampen, zowel inbouw als opbouw, indoor als outdoor, maken ons leveringspakket compleet.

Ook de door ons Buro ontwikkelde armaturen voor speciale doeleinden en toegepast in diverse sectoren zoals kantoorgebouwen, zorginstellingen, openbare gebouwen en industrieën, waren en zijn heden ten dagen een gewild product.

Ons assortiment lichtbronnen is ongekend en wij kunnen vrijwel aan ieders verzoek voldoen. Van een gewone gloeilamp tot de moderne energiezuinige led-lamp,van een E40 tot en met bajonetfitting. Kusters lichtmanagement heeft een totaal pakket van en voor produkten op het gebied van licht. Dit alles middels het intensieve en goede contact met veel lichtbronnenfabrikanten van over de gehele wereld.

De kwaliteit van onze producten, werkwijze en service van Kusters Lichtmanagement gaan moeilijk samen met een concurrerende prijspolitiek. Dit wil niet zeggen dat Kusters Lichtmanagement per definitie duurder is, echter voorop staat Kwaliteit, Service, Advies, Individuele Specialistische Project begeleiding alsmede Nazorg.

Onze doelgroepen zijn hoofdzakelijk Industrie, Beheer- en Exploitatiemaatschappijen, Zorginstellingen, Hotels en Openbare gebouwen, Gemeentes en Rijksoverheid en Vastgoedondernemingen, Verenigingen van Eigenaren alsmede Bouwverenigingen.

Weet u ...............gezien ons 50 jarig bestaan hebben wij bewezen het vertrouwen te genieten van vele, ja vele afnemers/klanten in alle sectoren van de markt.. Uiteraard zijn wij u, als klant, hiervoor dankbaar.

LICHTARCHITECTUUR


Kusters Lichtmanagement BV is een onafhankelijk Lichttechnisch Buro welke gevestigd is in Tilburg. Graag brengen wij onze passie omtrent LICHT in al zijn facetten in de praktijk. Onze portofolio bestaat uit een diversiteit van lichttechnische creaties ten behoeve van opdrachtgevers in diverse sectoren in de maatschappij.

Wij bedenken en ontwerpen lichtconcepten voor iedere denkbare ruimte , in- of outdoor, waar wegens functionaliteit en sfeer speciaal licht nodig is. Uitdagend vinden wij het ontwerpen van een lichtscenario t.b.v. een klein object met een klein budget tot een lichtontwerp van een groots object met een onbeperkt budget.

Nieuwe ontwikkelingen op lichttechnisch gebied worden direct toegepast en/of geadviseerd. Naast onze " eigen " ontwerpen en producten wordt met de meest vooraanstaande en gerenommeerde lichtfabrikanten gewerkt omdat wij nooit concessies doen ten opzichte van kwaliteit, duurzaamheid en design.

GROEPSREMPLACE


Een van de vele vormen van onderhoud aan armaturen en voornamelijk lichtbronnen.

Groepsremplace betekend preventief onderhoud aan bestaande verlichting en op die plekken in een gebouw waar zich vele lichtbronnen bevinden zoals in fabrieken en bedrijfshallen, kantoren en instellingen. sporthallen en openbare gebouwen. Ook noodverlichtingarmaturen komen hiervoor in aanmerking.

Door middel van het groepsgewijs vervangen van lichtbronnen op basis van economische levensduur bieden wij u een zorgloos lichtplan. Wij hanteren de doelstelling uw bestaande verlichtingssysteem dusdanig te onderhouden dat het functioneren hiervan, in een vooraf gestelde periode, probleemloos functioneert. Een lichtplan dat past binnen uw bedrijf of organisatie. Bij groepsremplace wordt scherp gekeken naar kosten en baten. Het " cleanen "van armaturen, het afvoeren van oude lichtbronnen en uiteraard op een milieuvriendelijke wijze afvoeren c.q. verwerken ervan, is een optie.

Groepsremplace is het type verlichtingsonderhoud dat altijd maatwerk is en het buiten normale werktijden uitvoeren hiervan behoort eveneens tot de mogelijkheden. Ook het stelselmatig controleren van alle verlichtingsbronnen, het zgn. incidenteel verlichtingsonderhoud, is een optie welke wij u aanbieden. Met deze vorm van onderhoud vervangen wij alleen die lichtbronnen, welke daadwerkelijk defect of uitgevallen zijn. Uiteraard worden defecte armaturen , indien mogelijk, bij elke vorm van groepsremplace gerepareerd.

Welke vorm u ook kiest, Kusters Lichtmanagement BV draagt zorg voor een onderhoudssysteem, welke geheel past binnen uw budget. Voor meer informatie over groepsremplace kunt u altijd, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

LED-VERLICHTING


Hierbij denken we onmiddellijk aan energiebesparing, zeer lange levensduur, lage onderhoudskosten en dus de belangrijkste reden om te investeren in LED-verlichting.

LED voluit genoemd Light Emitting Diode zijn elektronische componenten ( diodes) die elektrische energie direct omzetten in licht in tegenstelling tot een gloeidraad van een gloeilamp. En in tegenstelling tot een gloeilamp zijn deze lichtbronnen veel veiliger gezien het feit dat ze over het algemeen functioneren op laagspanning en zijn veel minder kwetsbaar dan de meest overige lichtbronnen.

De ontwikkelingen op LED-gebied volgen elkaar razendsnel op. Kleurweergave is geperfectioneerd, zelfs in de " warme " kleur . Led-lichtbronnen zijn bijna overal toepasbaar. Denk aan duurzame werkplekverlichting van kantoren, verzorgingsinstellingen, bedrijfsruimtes , openbare verlichting etc., maar ook als sfeerverlichting en noodverlichting. Fabrikanten van verlichtingsarmaturen zijn zeer actief met het ontwikkelen van nieuwe armaturen t.b.v. led-lichtbronnen.

Echter..........men zal toch nog een paar jaar moeten wachten alvorens de led-lamp echt commercieel concurreerbaar is tegenover de bekende huidige spaarlamp. Laat U echter hierdoor niet beïnvloeden bij uw overweging tot aanschaf van LED-lichtbronnen. Het investeren in ( kwalitatief goede ) LED-verlichting is zeker de moeite waard, aangezien LED niet enkel besparend werkt maar ook gezien de zeer lange levensduur.

Uiteraard informeren wij u graag over de werking van en de technologie achter LED- lichtbronnen.

LICHTBRONNEN


Als toeleverancier van o.a. lichtbronnen is ons lampenassortiment een van de meest uitgebreide en volledige voor de professionele gebruiker. In aanvulling op ons aanbod conventionele lampen biedt Kusters Lichtmanagement ook een omvangrijke reeks lichtbronnen voor de meest uiteenlopende en speciale toepassingen.

Lichtbronnen zijn beschikbaar in vele vormen en afmetingen, voorzien van een diversiteit aan type's fittingen en toepasbaar voor legio doeleinden. Juist de laatste jaren zijn er op het gebied van energiebesparing veel energiezuinige nieuwe lichtbronnen ontwikkeld. Gezien de zeer goede intensieve wereldwijde contacten met fabrikanten van lichtbronnen, kunnen wij onze clientèle steeds weer nieuwe verlichtingsmogelijkheden aanbieden voor kantoren, fabriekshallen, openbare ruimtes etc.

Ons bedrijf dat sinds 1961 bestaat, heeft een sterke traditie snelle leveringen van kwalitatief hoogwaardige lichtbronnen tegen zeer scherpe prijzen . Door expertise en ervaring zowel op kennis- als productniveau zijn wij uitgegroeid tot een leverancier met een totaal pakket op het gebied van lichtbronnen.

Heeft u vragen of is nadere toelichting gewenst, neem dan contact op met onze afdeling verkoop.

Beheer en renovatie Groepsremplace Lichtmanagement Lichtbronnen Armaturen Lichtarchitectuur Led verlichting Lichttechnischburo