Skip to main content
Expert in verlichting

Noodverlichting

Onze servicetechnici werken conform NEN-EN 50171 & 50172 en hebben de kennis, ervaring en het gereedschap om uw noodverlichtingsarmaturen vakkundig te repareren en te onderhouden.
Wanneer netspanning uitvalt dienen vluchtrouteaanduidingen, vluchtrouteverlichting en antipaniekverlichting mensen in staat te stellen veilig een gebouw te verlaten, ongeacht de oorzaak. De jaarlijkse keuring van uw noodverlichting is daarom wettelijk verplicht gesteld, net als het regelmatige onderhoud ervan. Noodverlichting moet tenslotte vele jaren én op het juiste moment betrouwbaar zijn werk doen. Kusters is gespecialiseerd in het aanleggen van noodverlichting.

Periodieke controle

Vaak gaat men ervan uit, dat wanneer er noodverlichting aanwezig is, de veiligheid voldoende gewaarborgd is. Noodverlichtingsarmaturen hebben echter regelmatig (onzichtbare) defecten. Denk hierbij aan accu’s met onvoldoende capaciteit of kapotte lampen. Daarnaast is er dikwijls sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen of een tekort aan noodverlichtingsarmaturen. Daarom is een deskundige periodieke controle van uw noodverlichtingsarmaturen noodzakelijk.

Kusters Lichtmanagement werkt enkel met de beste kwaliteit producten!
Onze servicetechnici werken conform NEN-EN 50171 & 50172 en hebben de kennis, ervaring en het gereedschap om uw noodverlichtingsarmaturen vakkundig te repareren en te onderhouden. Reparaties, vervangingen en uitbreidingen voeren wij in eigen beheer uit.

Met plezier wisselen wij vrijblijvend met u van gedachten om te komen tot het best passende plan. Er staat u dus niets in de weg om contact met ons op te nemen.
U bent van harte welkom.

Jaarlijkse controle verplicht

De jaarlijks controle van noodverlichting is verplicht, maar omdat wij dit voor u bijhouden heeft u daar gedurende het jaar verder geen omkijken naar. Het is de makkelijkste manier om professioneel aan de voorschriften te voldoen en om ervoor te zorgen dat de situatie veilig is op het moment dat er een calamiteit ontstaat. Wij zorgen er met onze controles voor dat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

De inspectie noodverlichting valt onder de NEN-EN 1838. Deze norm definieert de verplichte lichttechnische voorschriften waaraan noodverlichting in gebouwen moet voldoen.

Wij toetsen de bovenstaande aspecten aan de volgende normen:

  • NEN-EN 1838, noodverlichting in gebouwen (Bouwbesluit)
  • NEN-EN 50172, onderhoud van noodverlichting (Gebruikersbesluit)
  • Voor 2015 gebouwd: NEN 6088
  • Na 2015 gebouwd NEN 3011, routeplan vluchtwegaanduiding

Licht en goede verlichting is belangrijk voor iedereen. Licht beïnvloedt ons dagelijks werk, gezondheid en ook onze gevoelswereld, direct en indirect . . .

Laat u daarom goed adviseren door een deskundig bureau: Kusters Lichtmanagement.