Skip to main content
Expert in verlichting

Lichttechniek

Voor de installatie en montage van armaturen welke door Kusters worden geleverd, maar ook voor andere diensten, staat ons betrokken en efficiënte team Lichttechniek graag voor u klaar.
Dankzij de toepassing van state of the art techniek is het mogelijk om dit op afstand te beheren c.q. te regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inregelen van verlichting, uitlezen van systeemfouten, inplannen van reparaties en ook onderhoud. Kusters Lichtmanagement biedt dit aan op contract- of uurbasis. Ook dit is maatwerk. Hieronder leest u meer over een aantal mogelijke regelingen/oplossingen, zoals Dim Dali en Interact Pro.

Dim Dali > Beweging- en Aanwezigheidsregeling

Dali lichtbesturing (Digital Adressable Lighting Interface) is een oplossing voor communicatie tussen armaturen en alle apparaten die daarop zijn aangesloten.
Met DALI kunt u de verlichting schakelen of dimmen. Als u de lichtregeling goed integreert, kunt u besparen op uw energiekosten.

Hoe werkt een Dali-systeem?
Door DALI is het mogelijk om VSA’s en LED-drivers digitaal aan te sturen.

Daglichtafhankelijk licht regelen

Om de gewenste hoeveelheid kunstlicht te bepalen, wordt geen rekening gehouden met binnenvallend (zon)licht. Bij dit systeem is dat wel het geval. Bij weinig daglicht, of bijvoorbeeld
’s avonds, moet u natuurlijk ook nog uw werk kunnen doen. Is er sprake van veel extra lichtinval van buitenaf? Dan is er minder binnenverlichting nodig. Met een automatische dimregeling in combinatie met een instelbare lichtmeter, wordt de verlichting in een vertrek continu gemeten. Op een zonnige dag dimmen de armaturen terug tot maximaal circa 5% van het vermogen.
Op zo’n moment verbruiken verlichtingsbronnen maar liefst twintig keer minder energie!
Het daglicht afhankelijk dimmen is dus een geweldige oplossing!

Onopvallend dimmen en schakelen bij afwezigheid

In ruimtes die u minder gebruikt, kunt u de armaturen dimmen op basis van aanwezigheid. De installatie brandt dan op een laag niveau zodat het niet helemaal donker is. Bij bewegingsdetectie gaat het lichtniveau omhoog van 20% tot 100%.
De verlichting kunt u uiteraard ook volledig uitzetten.

Aanwezigheidsdetectie voor aan- of uitschakelen of dimmen
Veel ruimtes in een fabriek, bijvoorbeeld magazijnpaden, worden misschien maar beperkt gebruikt of in ieder geval niet continu. Een aantal aanwezigheidssensoren dekken die paden en schakelen het licht aan of verhogen het lichtniveau wanneer een heftruckchauffeur een van de paden inrijdt. Na een bepaalde tijd wordt de paden weer gedimd of het licht uitgeschakeld.
Gewoonlijk kunnen de tijden in dit soort paden relatief kort zijn.

Ook andere voorraad- en magazijnruimtes die niet continu worden gebruikt, kunnen volgens ditzelfde principe geregeld worden. Dit kunnen bijvoorbeeld ruimtes zijn waar materiaal wordt opgeslagen, ingepakt en verzameld, of waar geladen en gelost wordt.
Het regelsysteem bevat sensoren. Het is belangrijk dat deze zo geplaatst worden dat ze ook echt de ruimte detecteren die ze moeten detecteren.

Met plezier wisselen wij vrijblijvend met u van gedachten om te komen tot het best passende plan. Er staat u dus niets in de weg om contact met ons op te nemen.
U bent van harte welkom.

Interact Pro van Philips

Met Philips Interact Pro armaturen en lampen kunt u met behulp van de Interact Pro-app alle werkruimten indelen en het gedrag van de verlichting eenvoudig instellen. Moeten de lampen op de gang aan gaan bij beweging? Of moet de vergaderruimte anders worden verlicht als de beamer aanstaat? En moet het licht 100% aan als de schoonmaker langs komt op dinsdagavond?
Dat is geen probleem, want je kunt u met Interact Pro perfect regelen.
U heeft maximale controle over de lichtpunten zonder moeilijke bekabeling en configuraties.

 

Bundeling van vakkennis en toepassingservaring

Wij garanderen u dat alles tot in de perfectie wordt gerealiseerd. De bundeling van vakkennis en toepassingservaring heeft ervoor gezorgd dat Kusters Lichtmanagement al vele jaren ontwerpt en installeert voor opdrachtgevers in verschillende branches. Wij doen dit onder eigen verantwoordelijkheid voor het gehele project of, indien gewenst, in samenwerking met technische adviesbureaus.

De door geheel Nederland gerealiseerde projecten onderstrepen dit.

Licht en goede verlichting is belangrijk voor iedereen. Licht beïnvloedt ons dagelijks werk, gezondheid en ook onze gevoelswereld, direct en indirect . . .

Laat u daarom goed adviseren door een deskundig bureau: Kusters Lichtmanagement.